Ezt a bejegyzést 2015 januárjában írtam. Mivel ideköltözött a korábbi blogom tartalma ez fontos információ lehet.

… az év. Azt hiszem, az igazán hárdkór szilveszterezők is észrevették, hogy a második munkahetet sepertük a hátunk mögé… Kiscsaládunk is felocsúdott az jóból. Apa hosszú munka nélküli hetek után visszapattant a mókuskerékbe…  A családra jellemző sűrítés is megmaradt, sajnos-hál’ Istennek. 5.-én anya elment az anyadoktorbácsihoz és egyúttal (félig) lemondta az internet/tv előfizetést, mert apa nevén kötjük újra, ugyanis akkor kapunk egy tabletet (kis magyar Gazdálkodj okosan! by us). 6.-án újra lemondta és postázta a szeptoboxot, miután beszerelte egy “mémes T* bácsi” az új szolgáltatást. 7.-én megnézte anyát Bojivédőnéni is. 8.-án szusszantunk egyet, 9.-én kicserélték a vízórát és sokkolták anyát a szétfagyott kerti csappal… “Asszonyom azonnal hívjon szerelőt, mert itt ömleni fog a víz, ha kiolvad…” Köszönöm a szíves tajtékoztatást, akarommondani tájékoztatást! 10.-én pihinap, 11.-én mise/IT, este házicsoport, éjfélre ágyba is került a kiscsalád. Éjjel apán kitört a krach… Tehát, elkezdődött az év.

… a betegség-mizéria. Sógornőmmel már-már hitetlenkedve álltunk a tény előtt, miszerint gyermekeink 3 hónapja egészségesek. Aztán üdv december és az év utolsó hónapja hozta a rontást is, orrszívás, hányásig köhögés és egyéb nyalánkságok formájában. Apa január 11.-én éjjel beteget jelentett (volna, ha ébren lett volna. Mivel ő aludt én hallgattam a köhögését, szipogását…)  Hátha nem kapja el a gyerek felkiáltással, átteleportáltam Egyeskét a saját ágyába. 12.-én apa újra itthon. Egyik szemünk nevet, a másik sír… Garantáltan elkapjuk apától… 13.-a reggel gyerek hőemelkedéses, kicsit étvágytalan, anya pocakja vészjóslón keményedik (25. héten, ez mi ez?). Délutánra gyereknek magas láz, anya be kórház, nézzenek már rám. Anyával no para, gyerek közben otthon hány… Hol van már a normann fenyő illata? Kellemes félig megemésztett étel és gyomorsav szag elegye lengi be a lakást, mikor anya hazaérkezik. Mindenhol jó, de legjobb otthon, tudja ezt anya is és nekilát takarítani. Velkám virulens vírus, állj ki ellenem, ha mersz! És mert… Éjjel nem alvás, kinti gyerek 6 óránként lázas, benti gyerek lázasan teper, lehet, hogy hörcsög??? Azt hiszem egyedül akkor csihadott volna le a hasamban a kölök, ha fejen állva aludtam volna… Én botor, miért nem próbáltam ki? Szerdán gyerek jobban, nincs láz, csak hőemelkedés, apa megint itthon, jól eső visszaesőfélben. Csütörtök apa dolgoz, gyerek lázas megint, jön egy kis takony és köhögés. YES! Szebb sormintát ki se tudtam volna találni. 22.-én még mindig szerelmesen búg az orrszívó-porszívó, nyakaljuk a köptetőket és kiváltottuk a titkos-fegyver kúpot is. Azt hiszem, már gyógyulunk. Apa köszöni, jól van. Anya még nem tudja hányadán áll ezzel a kérdéssel…

… a fészekrakás. Új év, új gyerek, újra házalakítás. Egyeske születése előtt kicsaptuk onnan a falakat, ahol voltak, ahol nem voltak, oda felhúztunk. Az ajtókat befalaztuk, másik helyen lyukat vágtunk az újaknak. Megújultunk! Most jön az új jövevényke, úgyhogy ütvefúróra fel, jöhet az átalakítás! Sajnos most a változás egyetlen szobacserében kulminál. Hogy felesleget ne raktározzunk és “legyen végre rend” alapon átválogattam a tizenpár doboz gyerekruhát a szekrény tetejéről. Jelentem nem kell vennem semmit. Fel tudom ruházni a kettes számú női klinika csecsemőosztályán velünk együtt, vagy előbb, vagy később születendő mindenféle méretű és nemű ujjszülöttjét egészen 2 éves koráig. Utána elengedem a kezüket. Minden hónapra, méretre, évszakra van megfelelő ruhaneműnk, babakelengyénk… Pedig azt hittem, soppingolhatok végre egy kicsikét. Szobacsere… snassz… Ha már szobacsere, akkor a nappaliból is vigyük már ki a nagy tálalót. Nem jól pakolható, sok a felesleges dolog benne. Na! Alakul a házrendezés!

… a mi legyek, ha nagy leszek. Apa gondolkodóban… Ül a kidőlt tölgy törzsön, mint Milne medvéje: “Gondolj, gondolj! Munka = hivatás, munka és hivatás, munka megengedő/ kizáró vagy hivatás, munka és/ vagy hivatás…” Halmazműveletek apa módra. Ha hivatás, akkor tanulás. Ha tanulás, akkor munka off. Gyerek óvodaköteles. Menjen, ne menjen? Úgyis itt a következő newszülött. Anyának záros határidőn belül hadrendbe kell állnia? Hoppácska. Anya inkább gőzerővel horgol, betörni kíván a bababizniszbe. Kötőtűvel álmokat sző, és álmatlan hajnlokon keresi a piaci rést… Talán a Bóbó-Bibi**?

*mérges T, nagy nyomtatott kissé lehajlott szárú T, Ábi fiam szerint ez a típusú T mérges, mert ráncolja a szemöldökét (a gyerekem 2,5 évesen irodalmi alakzatokban és szóképekben gondolkodik – *büszke*)

**Bogyó és Babóca Ábi kiejtésében